середу, 9 березня 2016 р.

Олександр Білаш як українська вічність: до 85 річчя від дня народження митця.

Ім’я Олександра Білаша та його популярні пісні, що ввійшли до духовної скарбниці України: «Лелеченьки», «Два кольори», «Ясени», «Явір і яворина», «Долиною туман тече», «Сину, качки летять», «Мелодія», «Прилетіла ластівка», «Сніг на зеленому листі», «Цвітуть осінні тихі небеса», «Журавка» та багато інших відомі широкому загалу не тільки жителів України, а й багатьох зарубіжних країн.
Не залишають байдужими і його поетичні рядки. То хто ж він, Олександр Білаш, – поет чи композитор, що йому ближче – мелодія чи слово. Як говорив він сам:
Злились в мені мелодія і слово воєдино,
як батька-матері любов в дитині,
як два однакових крила,
що, піднімають в небеса орла.
Відзначаючи ювілей поета в бібліотеці проведено відео- круїз «Так і живу між звуками й словами».Для більшості присутніх поетична творчість Білаша стала відкриттям , адже широкому колу шанувальників він відомий як композитор. Знані , улюблені пісні пов'язані в нашій пам'яті з виконавцями :Дм. Гнатюком, М. Кондратюком, А .Мокренком. Квартет «Явір» тонко, сердечно розносить його пісні багато років в Україні й за кордоном . Дмитро Гнатюк був першим виконавцем пісні «Два кольори». У «родинних» стосунках з піснями Білаша були також Гізеля Ципола, Євгенія Мирошниченко, Юрій Гуляєв, Костянтин Огнєвой, вокальне тріо «Либідь».


Немає коментарів:

Дописати коментар