пʼятницю, 17 березня 2017 р.

У спілчанському товаристві – весняне поповнення


У Тернопільській організації обласної Національної спілки письменників України нові творчі особистості. Спілчанське товариство поповнили Ольга Атаманчук, Віра Паронова та Василь Савчук. У кожного з них чималий творчий доробок за плечима.

Наприклад, тернополянка Віра Паронова (авторка місцевого популярного в Україні видавництва «Навчальна книга – Богдан») написала багато десятків книг для дітей дошкільного віку. І хоча за фахом жінка економіст, проте зуміла зреалізувати свій поетичний хист, яким Творець обдарував її ще з дитинства, через багато років потому. А допомогли їй це зробити… у дитсадку, куди вона пішла працювати вихователькою. Вірші, казки, пісні – жанри, які стали невід’ємними від світобачення п. Віри.Коли до спілки приходить Оля Атаманчук (Ольгою її, ну, ніяк неможливо назвати, надто буде строго і серйозно, це не про неї), то приміщення відразу наповнюється світлом від її щирої усмішки. Родом вона з Лановеччини, за фахом педагог. Авторка чотирьох збірок. Пише як для дітей, так і для дорослих. Твори друкувала в альманасі «Подільська толока», журналі – «Чорнильна Хвиля», у колективних збірках «Матері», «Подяка Богу», у газеті «Голос Лановеччини», в Інтернет-виданнях.

Поет, журналіст, краєзнавець Василь Савчук з Бережанщини. Автор повістей, драм, публіцистики, історичного нарису «Надрічне – село над Золотою Липою», історико-документальної кіноповісті «В ім’я Твоє», чимало художніх книг для дітей та дорослих. Його життю та творчості присвячений бібліографічний покажчик.


Немає коментарів:

Дописати коментар