вівторок, 26 січня 2016 р.



«...Віднині воєдино зливаються століттями відірвані одна від одної частини єдиної України — Галичина, Буковина, Закарпаття і Наддніпрянська Україна. Здійснилися віковічні мрії, для яких жили і за які вмирали найкращі сини України. Віднині є тільки одна незалежна Українська Народна республіка. Віднині український народ увільнений могутнім поривом своїх власних сил, має змогу об'єднати всі зусилля своїх синів для створення нероздільної, незалежної української держави, на добро і щастя українського народу.»

Уривок з Універсалу Директорії УНР


У тяжкій і тривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності український народ не раз переживав як гіркі, так і радісні події. Одна з таких сторінок нашого минулого – боротьба українського народу за соборність своїх земель.

День Соборності відзначаємо щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки й Західно-Української Народної Республіки, що відбулося в 1919 році. Офіційно в Україні День Соборності відзначається з 1999 року.

22 січня у приміщенні бібліотеки-філіалу с. Надрічне  проведено годину державності "Свято єднання"Також користувачі мали можливість ознайомитися з книжковою виставкою "На шляху до Соборності"




Немає коментарів:

Дописати коментар