вівторок, 18 березня 2014 р.

Тарас Шевченко-постать, що єднає Україну

В неділю, 9 березня, починаючи з 16 години переповнений зал нашого сільського клубу чекав на святковий концерт з нагоди відзначення 200-літнього ювілею Тараса Шевченка. 

Але напевне жоден з глядачів не міг уявити такого масштабного і тривалого дійства, що відбувалося на великій сцені. Камера, фотоапарати та мобільні телефони невпинно фіксували все гарне і яскраве, а такого було справді дуже багато...

Літературний вечір до двохсотліття Великого Українця, Пророка, Патріота, Героя, Генія, Мученика, Борця, Кобзаря, Поета, Мислителя, Художника Тараса Григоровича Шевченка в Надрічному таки вдався на славу.

Малятка з дитячого садку, учні школи та аматори сільського клубу своїми виступами вразили не лише найближчих людей, але й всіх односельчан.

Які ж історично необхідні у надзвичайно важкий для України, під вкрай сильну музику "Реве та стогне Дніпр широкий", доносив голос читця до всіх присутніх. Шевченко завжди був з українським народом і перемагав загарбницькі режими, що посягали на наші землі.

А якою ж багатосимволічною була запалена свічка, що одиноко стояла на столі... І першою піснею, що прозвучала з зі сцени був "Отче наш"...

В кожній сценці, що передавала непросте життя Великого Кобзаря було щось дуже проникливе й морально необхідне.

Декламування учнями школи поезії "Кобзаря" вкотре підтвердило, що шевченкове слово є вічно живим, правильним та пророчим.

Без перебільшення народні пісні на вірші Тараса Шевченка "Тече вода з-під явора", "Дими мої", "Така її доля", "Тополя", "Зоре моя вечірняя", а також "Матусина пісня", "Повіяв вітер степовий", "Батьківська мова", "Пророчий голос Кобзаря", "На високій дуже кручі", "Шевченкові рядки", "Молитва"та інші , що лунали у виконанні дівчат і хлопців школи, жіночого хору та чоловічого тріо були глибинним виявом могутньої величі української душі. 

Звичайно, не можна забути й чарівний танок маляток з дитячого садка.

"Заповіт" як завжди став логічно-символічним завершенням шевченківського дійства.

Потім був ще слова сільського голови та подячні "Многії літа.





























Немає коментарів:

Дописати коментар